مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها شهرستان سیریک در اربعین حسینی ضمن برگزاری مراسم عزاداری نمایشگاهی نیز در این خصوص دایر کردند که خواهران عزادار از این نمایشگاه دیدن کردند.
همه ما در طول زندگي با افرادي آشنا شده ايم که انسان هايي سالم، معتقد، پاي بند به ارزش ها و با اخلاق و اهل خير هستند و هميشه از دوستي با اين گونه افراد بهره برده ايم.
* آن ها به ما رشد مي دهند؛
* ديدن آن ها يک تذکر و يک بيدار باش براي ماست.
* سخن آنان بر دانش ما مي افزايد و رفتارشان ارزش ها را در ما تثبيت و تقويت مي کند.
* برکتي که در زندگي آنهاست و رحمت الهي که شامل حال آنان مي شود، به ما هم مي رسد و ما نيز از آن برکت و رحمت الهي بهره مي بريم.
* دعاي ايشان نيز سرمايه ارزش مندي براي ماست.
اما نکته مهم اين است که گاهي از اين نعمت مهم غافل مي شويم و قدر چنين دوستان و همراهاني را نمي دانيم و يا با خطاهاي رفتاري و بي توجهي باعث مي شويم آن ها را از دست بدهيم و از همه بدتر اين که گاهي افراد ناصالح و اطرافياني که براي ما هيچ سودي ندارند و بلکه ما را از ارزش هاي انساني و ايماني دور مي کنند، باعث مي شوند که از آن خوبان فاصله بگيريم. اينجاست که بايد خيلي مراقب باشيم و هرگز آن دوستان خوب را به خاطر اين وسوسه ها از خود نرانيم.
خداوند در آيه 52 سوره انعام مي فرمايد:« آن ها را که صبح و شام خداوند را مي خوانند و جز ذات پاک او نظري ندارند، از خود دور مکن…اگر آن ها را طرد کني از ستمگران خواهي بود.»
آري اين کار قبل از هرچيز ظلم به خويشتن است و سبب محروميت از رشد و کمال و نيز فاصله گرفتن از رحمت الهي خواهد شد.
در دنيايي که زندگي مي کنيم، راست و دروغ، صحيح و غلط، امانت و خيانت، مخلوط است و نيز در بين راه ها، چاه و در بين گلها، خار هست، پس شکي نيست که بايد قدرت تشخيص ما بالا باشد و وسيله اي براي تشخيص درست از نادرست داشته باشيم.
به نظر شما چگونه مي توانيم اين امور را از هم تشخيص دهيم و از خطرها محفوظ باشيم؟حتما مي گوئيد آگاهي نسبت به مسائل مختلف زندگي .
بله درست است اما بعضي وقتها تشخيص جداً سخت مي شود و اطلاعات عمومي جواب نمي دهد. شايد بگوييد زيرکي و دقت، بازهم درست است خيلي وقتها آدم هاي زرنگ تشخيص هايي دارند که هرکسي ندارد ولي گاهي ديده ايم که حتي آدم هاي زرنگ هم گول خورده اند و خطا رفته اند.
قرآن کريم در سوره مبارکه انفال آيه 29 ، يک دستگاه خطاسنج قوي را به ما معرفي مي کند که خطا ندارد و بسيار دقيق است.آن دستگاه را با نام «فرقان» معرفي مي کند. «وسيله جدا کننده حق از باطل و خطا از صواب»چه جالب! اگر کسي اين وسيله را داشته باشد مي تواند درستي ها را از نادرستي ها تشخيص داده و از نادرستي ها فاصله بگيرد. اما اين دستگاه چگونه بدست مي آيد؟ هزينه آن چقدر است؟
قرآن مي فرمايد: «اي کساني که ايمان آورده ايد اگر تقواي الهي پيشه کنيد و از معصيت خداوند پرهيز نماييد، خداوند به شما فرقان (تشخيص دهنده حق از باطل) عطا مي فرمايد.» سوره مبارکه انفال آيه 29
آري گناه و نافرماني خداوند مانند غبار تيره مقابل چشم حقيقت بين انسان را مي گيرد و مانع ديد انسان مي شود.پس بياييم همه با هم تصميم بگيريم در زندگي مطيع خداي مهربان باشيم و با بکاربستن دستورات او و نيز پرهيز جدي از گناه، قدرت تشخيص خود را بالا برده و به بصيرت و بينايي خويش بيافزاييم تا هرچه بهتر خطرها را تشخيص داده و از آنها فاصله بگيريم.
زبان خود را از دروغ، غيبت، اهانت به ديگران بازداشته و آن را به صداقت، مهرباني و خيرخواهي واداريم. چشم خود را از نگاه خطا بپوشانيم و در معاشرت ها دقت کنيم، هرغذايي را نخوريم و هر پولي را به دارايي خود نيفزاييم. اگر چنين کنيم علاوه بر محفوظ ماندن از آفات، شايسته دريافت وسيله تشخيص الهي «فرقان» نيز خواهيم شد و با بصيرت، هم خود راه را مي بينيم و هم ديگران را راهنمايي مي کنيم .
حقيقت، سرائي است آراسته هوي و هوس گردِ برخاسته
نبيني که هرجا که برخاست گرد نبيند بصر گرچه بيناست مرد
دین اسلام دینی آسان بوده و در مسائل و احکام دارای سختگیری غیرمنطقی نمیباشد و تا جائی که امکان داشته باشد سعی دارد کاری نماید که مردم به دین رغبت نشان دهند. در این مورد از امام صادق(ع) نقل شده که ایشان فرمودهاند: اگر دین را ما تبلیغ میکردیم مردم عاشق دین میشدند. ولی امروزه متاسفانه بر اثر عواملی این امر بر عکس شده است. در این مورد استاد شهید مطهری نیز بیانی به شرح زیر دارند که عینا تقدیم دوستان گرامی می شود.
حضرت رسول(ص) فرمودهاند: بعثت علی الشریعة السمحة السهلة
مثلاً دینی كه به شما میگوید وضو بگیر همین دین میگوید اگر زخم یا بیماری در بدن تو است و خوف ضرر داری ـ نمیگوید یقین داری ـ وضو نگیر تیمم بكن و این همان سماحت دین است و خود خداوند نیز فرمودهاند: یرید الله بکم الیسر و لایرید بکم العسر.[1]
[1]. سوره بقره، آیه 185
مثال دیگر در مورد روزه است كه میگوید اگر خوف ضرر داشتی و لازم نیست صد در صد یقین داشته باشی، روزه نگیر و ممكن است این خوف از قول و سخن طبیبی فاسق یا كافر در دل تو پیدا شود به هر حال این خوف پیدا شده است و در حدیث است كه لازم نیست این خوف و نگرانی برای دیگران پیدا شود إن الانسان علی نفسه بصیره تو اگر در خودت احساس خوف كردی این كافی است لازم نیست از دیگری بپرسی.
اتفاقاً از نظر بیرونیها یكی از جذابیتهای اسلام همین سهولت و سماحت است و خلاصه دینی است عملی و ممكن نه اینكه غیر عملی بوده یك دنده لجوج باشد و حضرت رسول(ص) نیز فرمودهاند مبلغ دین باید مبلغ سماحت و سهولت دین باشد كاری بكند كه مردم به امر دین تشویق و ترغیب شوند.[1]
[1]. مرتضی مطهری، سیری در سیره نبوی، ص 217، انتشارات صدرا، تهران، چاپ هجدهم، پاییز 1376
از خدا پرسید: «خوشبختی را کجا میتوان یافت؟»
خدا گفت: «آن را در خواستههایت جستجو کن و از من بخواه تا به تو بدهم.»
با خود فکر کرد و فکر کرد: «اگر خانهای بزرگ داشتم بیگمان خوشبخت بودم.»
خداوند به او داد.
«اگر پول فراوان داشتم یقیناً خوشبختترین مردم بودم.»
خداوند به او داد.
اگر… اگر… و اگر…
اینک همه چیز داشت اما هنوز خوشبخت نبود.
از خدا پرسید: «حالا همه چیز دارم اما باز هم خوشبختی را نیافتم.»
خداوند گفت: «باز هم بخواه.»
گفت: «چه بخواهم؟ هر آنچه را که هست دارم.»
خدا گفت: «بخواه که دوست بداری، بخواه که دیگران را کمک کنی، بخواه که هر چه را داری با مردم قسمت کنی.»
او دوست داشت و کمک کرد و در کمال تعجب دید لبخندی را که بر لبها مینشیند و نگاههای سرشار از سپاس را که به او لذت میبخشد.
رو به آسمان کرد و گفت: «خدایا خوشبختی اینجاست؛ در نگاه و لبخند دیگران.»